tisdag 8 juli 2014

Sommarskörd + Alpacka

Hej alla läsare!
Nu har sommaren äntligen kommit till Jämtland och jordgubbarna förvandlas från vita kart till stora röda mogna bär. Kryddorna har börjat växa som ogräs.
-Wow, det är helt fantastiskt för det är bara att ta fram saxen och klippa ner dem, och se dem växa igen! Rummet fylls av kryddernas aroma och livet känns fantastiskt.
-Ja, mina tankar går så att mer kryddor till maten, för en hantverkare behöver äta mat och speciellt god mat!
Krydderna som ni ser nedan är rosmarin (överst) och citronmeliss (nederst).




Efter en sådan kväll med lyckan av att skörda så fortsätter kvällen i samma spår. Denna gång med att äntligen få prova att nålbinda i alpacka!
Det finns minst en gård i Jämtland som föder upp alpackor och just garner som ni ser nedanför kommer från en gård där de tränar upp alpackorna som terapidjur. Även att de under året klipper dem och skickar iväg till ett spinneri. Nu till att nålbinda, vilken lycka!

Hade gott nu alla kära läsare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar