fredag 9 augusti 2013

Ny bloggartips: Idashantverk.blogspot.se

Nu alla nålbindare, har jag hittat en annan nålbindare som bloggar!

Bloggarens huvudperson heter Ida och som jag har fått äran att träffa för några år sedan under en återträff på Bäckedalsfolkhögskola. Ida är hur trevlig som helst och hon är en härlig pedagog då hon höll i en kantvävningsworkshop som vi alla både inspirerades och alla satte igång med sina arbeten, tack Ida!

I hennes blogg kan du läsa om alla möjliga sorters hantverk och nålbindning är en av dessa tekniker som hon har lagt ner sin energi och resulterat i intressanta inlägg.
Här kommer länken till hennes blogg och i detta fall då hon experimenterar med nålbindning i flätteknik  http://idashantverk.blogspot.se/2011/03/experiment-nalbindning-i-flatteknik.html

Nu alla läsare, kliar det i mina fingrar efter att prova flättekniken!
Är det några flera därute som också har provat eller prövar sig fram i denna stund med att nålbinda denna flätteknik? Lämna gärna en kommentar!

p.s. i somras, under vikingaveckan ute på Norderön, tog en av medlemmarna från föreningen Österhusvänner fram ett av sina nålbindna vantar och vad tror ni att hon hade gjort på skaften, jo, flättekniken! Precis den som det står i Idas blogg och nu hälsar Johanna genom facebook att hon har lärt sig just av Ida. Kanon roligt att höra! Och det var riktigt intressant att få se tekniken live!
Hade bäst ni båda nålbindare! d.s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar